

Hét Klooster Bier wordt gebrouwen op het enige varende kloosterschip ter wereld, de Elia II.
De Elia II behoort bij de Georgisch-orthodoxe kloostergemeenschap en wordt bewoond door vader abt Abibos en twee zusters, Elisabeth en Mariam. Het schip, dat eerder in Vlissingen was aangemeerd, ligt de laatste jaren aan de kade in Dinteloord. Het interieur is rijk versierd met fresco’s. Aan boord bevindt zich een kapel, waar drie keer per dag een dienst wordt gehouden.
Tijdens de coronapandemie begonnen Abibos en de twee zusters met het brouwen van het kloosterbier. Abibos ontwikkelt de recepten zelf. Hij deed er zes jaar over om het vak te leren en een eigen brouwproces te ontwikkelen.
Het kloosterbier viel zo in de smaak dat de kleine huisbrouwerij al snel de vraag niet meer aankon. De kloosterlingen laten daarom tegenwoordig hun bier brouwen bij een grote brouwerij in Terheijden. De opbrengst wordt gebruikt voor het klooster en sociale projecten.
